Autodeuren

Wat is een epoxyvloer

Wat is een epoxyvloer

Geplaatst op

Een epoxyvloer bestaat uit epoxyhars en verharders op basis van een tweecomponenten uitvoering. Een uitgebreidere versie hiervan betreft de epoxy gietvloer die uit meer lagen bestaat. Epoxy is een kunststof polymeer en komt voort uit aardolie. Epoxyvloeren staan bekend om de hardheid en zware belastbaarheid. Hierdoor zijn epoxyvloeren bij uitstek geschikt voor industriële doeleinden.

 

Wat zijn de eigenschappen van een epoxyvloer?

In het verlengde van de vraag ‘Wat is een epoxyvloer’ volgt natuurlijk de vraag wat dan de eigenschappen zijn. Epoxyvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht, bestand tegen zware mechanische belasting en tegen chemicaliën, oliën en zuren. Epoxy is sterk en hard materiaal dat zelfs in vele opzichten krachtiger is dan beton. Bovendien zijn deze vloeren stootvast, slijtvast, slagvast en stofvrij. De vloer blijft mooi door de normale schoonmaak die gemakkelijk is uit te voeren en waarbij geen extra onderhoud nodig is.

 

Wat is een epoxyvloer op maat?

Een epoxyvloer op maat beschikt over alle standaard eigenschappen met optionele extra functionaliteiten. Overigens valt de kleurkeuze ook nog onder de standaard opties, want alle kleuren zijn beschikbaar. Naar wens is de toevoeging van kleurvlokken mogelijk voor een levendig en speels effect. Extra functionaliteiten als antislip of geluiddemping maken het mogelijk om een epoxyvloer helemaal op maat en naar de wensen van het bedrijf samen te stellen.

 

Wat kost een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een van de goedkopere soorten gietvloeren, omdat er minder lagen nodig zijn. Hierdoor is het mogelijk om de prijs van een epoxyvloer lager te laten uitkomen. De kosten hangen verder van verschillende factoren af. Het oppervlak is wat dat betreft een meetinstrument om de prijs vast te stellen, maar ook de extra functionaliteiten. Overigens dalen de kosten per m2 epoxyvloer bij een grotere omvang van een project. Dit is zogenoemd schaalvoordeel, waarbij de korting per m2 steeds verder toeneemt.

 

 

Gerelateerde berichten

auto kiezen

Wat is de beste auto voor een roadtrip?

Het maakt niet uit of je als student met je vrienden op vakantie wilt, of misschien met je gezin van plan bent om op vakantie te gaan, want een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden