Autodeuren

Wat is de beste auto voor een roadtrip?

auto kiezen

Wat is de beste auto voor een roadtrip?

Geplaatst op

Het maakt niet uit of je als student met je vrienden op vakantie wilt, of misschien met je gezin van plan bent om op vakantie te gaan, want een roadtrip is altijd een makkelijke optie voor een vakantie. Dat komt omdat je weinig van te voren hoeft te plannen. Studenten zullen vaker een spontane benadering nemen. Die stappen over het algemeen gewoon in de auto en kijken waar het schip strandt. Als gezin wil je vaak iets meer zekerheid en zul je misschien van te voren alvast wat overnachtingen boeken. Het maakt niet uit hoe je de trip benadert, één factor is belangrijk: het voertuig waarmee je eropuit gaat. In deze blog gaan we het hebben over de meest geschikte auto’s voor on the road. 

Beste voor gezinnen

We hebben verschillende kwaliteiten onderzocht die belangrijk zijn voor een roadtrip met het gezin en uit dit onderzoek komt de Subaru Ascent het beste uit de test. Er passen 8 personen in deze grote Subaru, dus het zal zelden voorkomen dat je hier niet met je hele gezin in past. Deze auto heeft ook een legendarische veiligheidsscore. Hij heeft namelijk van het Amerikaanse instituut voor de veiligheid de hoogste score gekregen op dit gebied van alle auto’s die nu op de weg rijden. Met 4-wielaandrijving rijdt deze auto 11.5 kilometer per liter en heeft hij een trekkracht van 2300 KG. Hadden we al gezegd dat deze auto 19 bekerhouders heeft? Dat is gemiddeld 2.4 bekerhouder per inzittende!

De Beste keuze voor de luxueuze roadtripper

In deze categorie komt de Volvo V90 Cross Country het beste uit de test. Normaal gezien zijn luxere auto’s het minst geschikt voor roadtrips, maar de V90 Cross Country heeft zowel avontuurlijke als  luxe kwaliteiten. Het lage platte dak van dit model maakt het monteren van fietsen of kajakken een eitje. De auto heeft een capaciteit van 16,6 kubieke meter. Deze ruimte komt standaard gepaard met leren stoelen, een interieur met een hout/metalen afwerking, een panoramisch schuifdak en een infotainmentsysteem met touch-screen. En zoals Volvo over het algemeen wel heeft met zijn modellen, heeft deze auto ook een hoge veiligheidsscore.

Passend voor de student

Deze all-rounder komt het beste uit de test voor studenten. Deze auto is veilig, betaalbaar, betrouwbaar en doet het goed op allerlei soorten oppervlak. We hebben het hier over de Subaru Outback. Met een laadcapaciteit van 22,9 kubieke meter heeft de Outback superveel ruimte voor al je spullen. Deze auto rijdt een zuinige 1 op 13 en is 5-zits.

Conclusie

Verschillende auto’s doen het goed voor verschillende doelgroepen. De Subaru Ascent past goed  bij gezinnen vanwege zijn grote capaciteit en veiligheidsscore. Voor degene met iets meer budget zouden wij de Volvo V90 Cross Country aanraden. Deze auto voldoet aan meer luxe dan de andere auto’s en heeft zoals Volvo’s over het algemeen hebben, een goede veiligheidsscore. Het beste voor studenten is de Subaru Outback. Deze auto is het goedkoopst van de 3 modellen maar nog steeds erg functioneel. Naast dat heeft deze auto een enorme laadcapaciteit en is vrij zuinig voor zo’n grote auto. Als je zo’n auto niet wilt kopen kan je natuurlijk altijd een busje huren.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden