Autodeuren

Let op deze afspraken met je autoverhuurder

Let op deze afspraken met je autoverhuurder

Geplaatst op

Het huren van een auto is een goede optie wanneer je tijdens je vakantie of zakenreis op veel verschillende plekken wilt zijn. Zo huur je al eenvoudig bij een autodealer op een vliegveld of in de stad van je bestemming, zoals een auto huren in Rotterdam. Met de verhuurder maak je duidelijke afspraken. Mocht er iets onverwachts gebeuren zoals autoschade, wat moet je dan doen? Dit soort zaken gaan we wat dieper behandelen in deze blog.

 

Reisgebied

Let op dat je met de huurauto niet zomaar overal naar toe mag reizen. Ga je bijvoorbeeld naar het buitenland? Geef dit aan bij de verhuurder. Voor het rijden over de grens wordt er in sommige gevallen een extra toeslag in rekening gebracht. Daarnaast is de auto niet in elk land verzekert. Daardoor mag je niet eens naar sommige landen naartoe reizen. Door hierover te informeren bij je verhuurder weet je precies waar je wel en niet heen mag reizen.

 

Kilometertoeslag 

Bij elke autoverhuurder werkt dit weer anders. Zo kan er sprake zijn van een aantal vrije kilometers of een toeslag per gereden kilometer. Mocht je heel veel gaan rijden is het aan te raden om eenmalig een extra bedrag te betalen voor oneindig vrije kilometers. Zoals gezegd verschillen de deze opties per verhuurder. Bereken van tevoren hoeveel je verwacht te reizen en maak op basis daarvan een keuze voor het juiste pakket voor de kilometertoeslag.

 

Wat te doen bij autoschade met een huurauto?

He vervelend! Je hebt schade gereden met de huurauto. Wat moet je nu doen? We raden aan om direct contact op te nemen met je verhuurder. Ze hebben hier een standaard protocol voor en kunnen direct aangeven wat je wel en niet moet doen. In sommige gevallen kun je verder rijden, en in andere gevallen mag je absoluut niet verder rijden. Dit is dus de reden waarom je zo snel mogelijk de verhuurder moet bellen. Mocht je niet verder kunnen rijden dan zal er vervangend vervoer of hulp van bijvoorbeeld de ANWB worden ingeschakeld. 

 

Ben ik verzekerd?

Per verhuurder verschilt het hoe de schadeverzekering is geregeld. In veel gevallen is er sprake van een eigen risico. Tot een bepaald bedrag zijn de kosten voor jou en de rest wordt geregeld via de verzekering. Omdat dit vaak verschilt per verhuurder raden we aan om dit soort zaken op voorhand goed met de autodealer te bespreken.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden