Autodeuren

6 tips voor het huren van een busje

Busje huren

6 tips voor het huren van een busje

Geplaatst op

Of je nu op een roadtrip gaat, met een groep op zakenreis of gewoon wat extra vrachtcapaciteit nodig hebt voor een weekendproject: het huren van een busje kan een handige en relatief betaalbare optie zijn. Deze 6 tips helpen je geld te besparen de volgende keer dat je overweegt een busje te huren.

1. Plan vooruit

Voordat je een verhuurbedrijf kiest, moet je precies weten wat jouw behoeften zijn. Als je een busje nodig hebt om een grotere groep mensen te vervoeren, zorg dan dat je precies weet hoeveel mensen er met je meegaan en wat voor soort bagage ze meenemen. Als je op zoek bent naar een vrachtbusje om een grote lading of een groot voorwerp te vervoeren, zorg er dan voor dat de lading veilig in het busje past. Als je precies weet wat je nodig hebt, kun je alle nodige opties in overweging nemen. Zo kan je een goedkoop busje huren bij Bert Jonk.

2. Kies het juiste verhuurbedrijf

Als je een minibusje voor passagiers nodig hebt, kun je waarschijnlijk beter een busje huren via een traditioneel autoverhuurbedrijf. Vaak zijn die huurauto’s beter uitgerust met bepaalde gemakken. Als je echter een busje huurt om alleen maar vracht te vervoeren, kun je waarschijnlijk beter een busje huren bij een bedrijf dat regelmatig vrachtbusjes, boxtrucks of verhuiswagens verhuurt. Dan zullen de prijzen waarschijnlijk minder duur zijn.

3. Vergelijk de huurprijzen van bestelwagens

Vaak geeft het rondbellen met verschillende verhuurbedrijven en het vragen naar prijsopgaven geen goed idee van de uiteindelijke kosten. Zorg ervoor dat je goed begrijpt wat wel en wat niet in de prijs is inbegrepen. Is een verzekering bijvoorbeeld inbegrepen in de huurprijs? En zo ja, wat dekt deze dan precies? Houd er rekening mee dat je mogelijk al een verzekering hebt voor huurauto’s via jouw autoverzekeraar of creditcard. Ook is het handig om te bedenken of het busje speciale apparatuur nodig en zo ja, hoeveel extra dat is. Vergelijk altijd de totale prijzen en schattingen om er zeker van te zijn dat je een nauwkeurige prijsvergelijking krijgt. Afhankelijk van het verhuurbedrijf, de locatie en het tijdstip kun je verschillende prijzen vinden voor dezelfde huurauto. Controleer deze vijf punten voordat je akkoord gaat met de huurvoorwaarden.

4. Weet wat gedekt is

Veel bedrijven, met name de traditionele verhuurbedrijven van personenauto’s, zullen proberen om je extra verzekeringsproducten te verkopen die je misschien niet nodig hebt. Als je een personenwagen huurt, controleer dan de verzekeringspolis van jouw persoonlijke voertuig en de eventuele bescherming die je met jouw creditcard betaalt voordat je een aanvullende verzekering koopt. In het geval van het huren van een bestelwagen, kunnen deze zelfde beschermingen niet van toepassing zijn, dus overweeg de aankoop van een aanvullende verzekering om jouw vracht te dekken.

5. Controleer het busje zorgvuldig

Ongeacht het busje dat je huurt, controleer voordat je de huurovereenkomst ondertekent het voertuig zowel van binnen als van buiten op schade. Als je enige schade vindt, zelfs als die onbeduidend lijkt, zorg er dan voor dat deze op de huurovereenkomst staat vermeld. In de meeste gevallen moet je niet verwachten dat een bestelauto in een nieuwe staat verkeert, maar wil je wel een overzicht van eventuele problemen die je tegenkomt. Als de verhuurder denkt dat je de schade hebt veroorzaakt, kan hij je namelijk aanklagen. Het is ook een goed idee om het brandstofniveau en de kilometerstand te checken en ervoor te zorgen dat deze gelijk zijn aan wat er op je huurovereenkomst staat.

6. Kom niet te laat

Er is een vaste tijd en dag om het bestelbusje in te leveren. Als je per dag betaalt, kan het zijn dat je een extra dag in rekening wordt gebracht wanneer je slechts een uur te laat bent. Betaal je daarentegen per uur, dan kan je extra huurkosten verwachten als je het busje te laat inlevert. Zorg er daarom voor dat je het busje inlevert op de afgesproken tijd.

Gerelateerde berichten

autoband

Hoe je je auto milieuvriendelijker maakt

Je hebt dan misschien nog geen elektrische auto, maar ook met je auto die op benzine of diesel rijdt zijn er verschillende mogelijkheden om...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden